– Du må suge mye kuk for å komme dit du vil

IMG_20141121_125758

Når: 20. november

Hvor: Olavs Pub og Spiseri

Antall oppmøtte: 10

Sist pressepub fikk vi besøk av Mathias Nylenna og Niklas Baarli. Radarparet kan du høre på P3 mellom kl. 15 og 17 mandag til torsdag, der de har programmet «Verdens Rikeste Land».

– Vi ville aldri vært venner om det ikke hadde vært for at vi jobber sammen, sier Niklas. Niklas og Mathias er to rake motsetninger. Mathias er gift, har to barn, og var universitetsutdannet med en lysende fremtid som akademiker, før han plutselig havnet i P3. Niklas er verken ekteskapsmateriale eller har barn, han droppa ut fra videregående i 2. klasse og har den holdningen at «alt ordner seg»

Men en ting har de til felles. De er noen hardtarbeidende arbeidsjern. Det er befriende å høre dem fortelle at i denne bransjen, selv om det er få sjanser til å få fast jobb, så kommer du deg fram hvis du virkelig vil. «Passion» kaller Niklas det.

– Du må suge mye kuk for å komme noen vei, forteller han. Selvfølgelig ikke bokstavelig, legger han til, men man må ta en del drittjobber for å komme dit man vil.

Man skulle ikke tro det, men det er Mathias som alltid kommer sist, han er født to minutter for seint.

– Og jeg er en elendig multitasker, legger han til. Til tross for dette greide de å ro i land en fantastisk P3-aksjon i oktober, sammen med Ronny og Silje fra P3-morgen. 100 timer live radio og stream fra torget i Trondheim samlet inn over to millioner kroner til Kirkens Nødhjelp.

Det er noe av det morsomste vi har gjort, medgir gutta. Det er noe som skjer hele tiden, alt fra oljebryting til drikking av urin.

– Til slutt går man tom for normale ting å snakke om. Da går man helt på reserve uten filter, sier Niklas.

Vi avsluttet kvelden med quiz og øl, og vil takke Niklas og Mathias så mye for at de kom og gjorde kvelden utrolig bra.

Tekst: Kristina Kaald Melbø

Legg igjen en kommentar