Pressepub med Jørn fra P3

P1150014
Jørn var raus med tipsene for hvordan du blir god på radio.

Når: 15. januar

Hvor: Den Gode Nabo

Antall oppmøtte: 4

Vi har arrangert årets første Pressepub og gjesten vår var Jørn fra P3.

Så hvordan havnet den lille gutten fra Stavanger som holdt radioshow på gutterommet til Bartebyen med eget program i en riksdekkende radiokanal?

– Jeg har alltid drømt om å leve av musikk, smiler Jørn.

Da han innså at det var et dødfødt prosjekt, begynte han å studere økonomi. Om han hadde brukt halvparten av den innsatsen han brukte i studentradioen på studiene, hadde han sannsynligvis endt opp som sjefsøkonom i Statoil eller Aker Solutions.

Som stjerne i showet ”Aktiv dødshjelp” i studentradioen skjønte han at det var dette han ville gjøre. På den tiden koblet han ikke at det å studere journalistikk kunne føre han dit, men han endte til slutt på journaliststudiet i Bodø da en venn fortalte at de hadde radiolinje.

NRK Tromsø ville ha tak i han på grunn av fartstiden i studentradioen, de sjekket ikke engang om det stemte at han hadde en bachelor i journalistikk.

– Jeg kunne like godt ha løyet, for det er ingen som sitter på de papirene, gliser han.

Fra Tromsø gikk veien til Trondheim der han begynte i P3-Helg og hadde vikariater rundt omkring før han fikk programmet ”Jørn” på våren i fjor.

P1150015

Til ivrige journaliststudenter er han raus med tipsene. Et av de beste tipsene til å finne saker er postlister, forteller han. Der ligger det utrolig mye bra.

– Som programleder tilpasser man personligheten sin litt. Jeg er en jovial person til vanlig, men blir litt ekstra jovial på radio, sier Kaarstad.

Som lytterne vet gir han mye av seg selv og deler mye av sitt liv. Han følger slavisk guds 8. bud: Du skal ikke lyve. Dette gjør at lytterne får tillit til han, noe som er en av de viktigste grunnsteinene i journalistikken.

Noe av det beste med å jobbe i radio er å oppdage nye band. Musikkinteressen sitter i ryggmargen. Du slipper å høre Bieber på repeat når du slår på P3 hverdager mellom 09 og 11.

For å komme noen vei innen radio må du ha drivkraft til å nå langt, være glad i oppmerksomhet, øve mye og du må ha flaks. Det viktigste er at erfaringer teller mye mer enn utdannelse. Å begynne tidlig er viktig, folk ansetter folk som bare kan gå rett inn i studio.

Tekst og bilder: Kristina Kaald

Legg igjen en kommentar